CV

Håller fortfarande på och daltar med mitt CV, (och dumma Néa lät mig inte kopiera hennes, ppfrth på dig) men vilken mail ska jag använda tycker ni? Min väldigt proffessionella josefinesh at hotmail eller min supersjälvgoda självsäkra favorit TRULYPHENOMENAL at hotmail? Visst brukar arbetsgivare uppskatta folk som tror på sig själv, eh? ;)

Förresten, på tal om något helt annat så har jag blivit så utfryst sen jag flyttade ifrån Storvik. I förrgår fick jag veta att min kusin ska bli pappa, och idag när jag frågade min andra kusin när bebben skulle komma så visade det sig att den föddes igår.  Snacka om att hänga med.

Nepp, gotta keep on cv....

Hopplös

Få se, tänkte jag. Vad göra när man är ensam hemma en ruggig höstkväll. Läsa en gammal Stephen King bok, ja? Fasen att jag aldrig lär mig, fast boken är ganska iffy är jag så duktig på att skrämma upp mig själv att jag typ kräks av rädsla. Och E är inte hemma än på en lång, lång halvtimme...

Jag var tolv år gammal när jag läste 'Det', sen låg jag vaken på natten i tre veckors tid med lampan tänd och funderingar på om jag skulle hinna kasta täcket över huvudet på clownen och på så sett hinna undan innan den åt upp mig. Typ. Sjukt.


Men haha åh

Kanal 5 ska börja sända ett program som heter 'Färjan' där dom har filmat fyllona på Cinderella-kryssningar. Nu när det ska börja sändas får dom tydligen hur många brev som helst av desperata fruntimmer som hånglat upp någon på dansgolvet och är såå rädda för att det fastnat på film och för vad gubben/familjen/dom på jobbet ska tycka. Det bästa var ju någon som hade blivit gravid efter kryssningen och inte ville att hennes man skulle få reda på sanningen. Fy fan alltså, har aldrig haft en tanke på att åka på en kryssning, men man kanske ska ändå då? Allt möjligt roligt verkar ju kunna hända!

Waaaa

Jag är bakis, hormonig, och glor på animal rescue... Gråtpartaj med andra ord. Och det vill jag inte för mitt huvud gör ooont.

Believe it or not

Det var den griniga fröken som tog emot, och hon var jättegullig.
Scary, läser hon det här tro?

Lat morgon

Helt otroligt nog så sov kiddo ända till 06.30 (!), kan inte fatta att jag blir så imponerad av det, jag som tycker att precis allt före klockan sju på morgonen är ren dårskap. E. som å andra sidan kliver upp halv fyra varje morgon skulle förmodligen piska mig för den åsikten... Men hey, det var till och med så att jag lärde peta på henne vid femtiden för att se om hon levde. Sen fortsatte vi slappa, o'boy och macka sittandes så nära teven man kan komma. Nu ska vi vara på dagis om en kvart och ingen är påklädd och klar. Har jag tur är det en av dom gosiga fröknarna som inte bryr sig ett skit om man kommer en timme försent och sitter och småsnackar ett litet tag. Har jag otur är det den griniga som väser att "Vi har väntat!" och vill ha ut mig ur lokalerna så fort som möjligt. Dags att ta reda på de...

Äntligen

...har jag dragit upp mitt arsle ur soffan och åkt in till Valbo för att hämta datorn som har varit tillbaka från reparation i snart två veckor. Dom hade typ dammsugit den och sen funkade den igen, voila! 400 spänn får vi betala för det. Kan ju inte ha varit vanligt damm, måste ha varit en kombo av stekflott och klister.

Avtrubbad

En uppväxt med en massa fällande hundar och en skäggig matlagande far har gjort mig helt avtrubbad. Hittade ett hårstrå i min fiskgratäng och jag tänkte inte ens nämnvärt på det. Drog bara ut det mellan tänderna och fortsatte käka. Är det stört?

Ut o gå

Ska följa med Néa och Elsie till ica, blir bra det då jag svullat lösgodis like there's no tomorrow den senaste halvtimmen. Fattar inte vad det har tagit åt mig, skyller på hormoner... Hrm. Är präktigt trött i benen dock, promenerade med Annbritt i ca 2½ timme idag, typ en promenad farväl. Idag blev hon hämtad av farsan, för imorgon kommer ju kiddo, och som bekant funkar dessa mina barn inte såå bra ihop :/ Hmm, nu blir jag väl sen för att jag sitter här och jiddrar, återkommer...

Pam pa dam...

Min laddare till mobilen är borta, och jag har ingen som helst aning om vart den kan vara. Så med andra ord är jag onåbar. Skittrist.


Ppfh

Häromdagen berättade Elias lite halvnöjt sådär att han hade läst en artikel som hette något i stil med "10 tecken på att din partner är otrogen" och av dom tio så stämde åtta in på honom. Jobbar över på konstiga tider, går och lägger sig senare än mig, sitter mer vid datorn, är mån om sitt yttre osv. That fucker! Det enda som inte stämde sa han var att någon okänd ringer till hans telefon samt att han går undan för att ta samtal. Men det sistnämnda gör han visst det ("Jocke" och "mamma" my ass) så nu är det jag som håller ögonen på grabben min...




OBS att detta inlägg är skämtsamt menat   ;)



...or is it?

Da Avkomma

Hahaha! Makemebabies är huur kul som helst! Men Gud förbjude att jag på något obskyrt vis lyckas para mig med mig själv... Men så här skulle Junior se ut om Elias skulle råka göra mig preggo då





Ja, ni ser ju...





Och så min favvo, c'mon bejb ;)


Vart tog sökfunktionen vägen?

När man ska leta rätt på alla som bloggar från Sandviken på blogg.se? Jag letar efter en ju

Polisen & Jag

Woa, Sandvikenhus kan vara snabba när dom vill, igår ringde vi och berättade om dörren och idag kom det en karl och lyfte loss den som nada och lagade den med superlim. Ringde och polisanmälde igår också, inte för att jag tror att det kommer att leda till någonting men så vi slipper kostnaden för dörren i alla fall. Tror att det hände i tisdags, för då lämnade jag hunden hemma när jag skulle till affären en sväng, och när jag kommer tillbaka hör jag hur hon skäller som en jäkla galning på långt håll, och i trappan mötte jag två pers, ett äldre par, som jag inte kände igen, men det tänkte jag ju inte på då för jag ville bara upp och få tyst på hunden så vi inte skulle bli utkastade typ...  
Polisen frågade om jag kunde beskriva dom jag mötte i trappan:

Hon: Och kvinnan, kan du beskriva henne?
Jag: Jaa... hon var ungefär lika lång som mig, lite kraftig...liksom...
Hon: Lite kraftig? Hur menar du då? Lätt överviktigt?
Jag: Nej, nej...!
Hon: Jaha...
Jag: Jamen du vet, normal kroppsbyggnad men lite... fläskig.
Hon: Jag skriver lätt överviktig.
Jag: Herregud, det låter så taskigt.
Hon: ...hehe...


What can I say? Tror jag skulle känna igen dom nu, fast nu stirrar jag hur mycket som helst på alla äldre par jag ser på stan, sjukt nojjig är jag. Anyway, här är en bild på vår dörr som står och torkar, sådär stod den en halvtimme ca så alla som gick förbi kunde se in i vår stökiga hall och vårt ännu stökigare sovrum:



Och här en bild på min eminenta vakthund



Och yes, the kamersladd is back in town.

Shiit

Kastade ett getöga på ytterdörren idag och tänkte, fan vad den buktar? Går ut i trapphuset och tar en närmare titt på utsidan och tammefan, är det inte någon jävel som har försökt bryta upp dörren. Helt otroligt...

Oh my oh my

Alltså, om jag någonsin någonsin ska gå på diet så ska det banne mig vara Atkins. Liksom, kolla på middagsförslagen! Wallenbergare med brunsås, fläskfilé med bearnaise, baconsallad... Och så är det grädde, litervis med grädde i precis allt! Såser, stuvningar, omeletter, tillbehör: Grädde grädde grädde grädde. Let's face it, det är en sån diet jag är uppväxt på. Farsans "också en trea grädde för att göra det lite mumsigt" har alltså varit ett diets-experts utlåtande. Sen måste man ju skippa potatis och pasta och ris och allt sånt som man faktiskt har råd med, men c'mon! Värt de ;)

Behöver uppgradera min hund

Igår när jag alldeles alena rastade hunden i stadsparken vid halv tolv hugget på kvällen så fick jag en mental bild över hur överfallsvänlig jag måste se ut.
 
Alltså, det finns gatulampor i parken men det är typ billiga lågenergilampor i dom så ljuset sprider sig väl en ca 30-40 cm i diameter runt lampan, max. Och om någon har missat det så har det härjat ett ungdomsgäng där som typ har slagit ner folk, trampat på deras glasögon, rånat dom och vart allmänt taskiga. Men jag kände mig ändå ganska trygg i och med att jag hade doggen med mig, tills den där mentala bilden kom.
Ensam tjej mitt i natten. Med en hund som väger max 16 kg, har löjligt små tassar och ser ut som hundvärldens motsvarighet till ett lite snällt och mjäkigt mongo. Typ som om någon skulle ha hoppat på oss så skulle jag ha fått försvara hunden iställer för tvärtom.

Nu tror jag ju att Ambra skulle kunna bita ifrån om något sånt skulle hända, men om jag bara kunde få henne att se lite lite mer ut som en mastiff så skulle ju det kännas bra också...

Liberty!

Älskar karln min hur mycket som helst, men fy fan va gött att ha ett par timmar för sig själv ibland. Som ikväll till exempel, hur ofta tror ni jag får käka ratatouille och glo på top model egentligen??  Eller ja, hur ofta som helst så klart, men utan en massa gnäll och högljudda suckar. Ikväll blir sweet...


Jäälp Anna Skipper kommer å taar mej!

Dagens lunch: 3 nävar chips och ett glas saft

Som straff måste jag nog käka mager långkokt grönsaksröra ikväll. Med fetaost. Och baguett. Och så. Buhuu stackars mig...

Dogo Porco

Fick total ångest igår när Elias stack till jobbet och Adina var på dagis och skulle hem till mamma sin sen.

Det. Var. Så. Tyst. Och jag var alldeles ensam!

Så jag kastade mig på bussen till storvik och hämtade hem min grymtande grishund Ambra, det biologiska barn jag inte har och som jag alltid saknar när hon inte är i närheten. Sjukt, blir väl så när man är uppfödd på ett hundhårigt golv. 
På tal om det. Borstade just ur jag vet inte hur mycket päls ur hunden, så snart ser hon väl ut som en holländsk nakenhund. Fattar inte att ingen därhemma orkar borsta, går ju hyfsat snabbt och så slipper man allt hår som hamnar överallt. Eller slipper och slipper, det minskar väl. Kommer ihåg när jag och doggen sov hos Linnéa för att hon var ensam, då var det ett tunt lager hår över precis allt i lägenheten... Remember those days? ;)  


Saker som får mig att gråta

Japp, fyra mer eller mindre cheesy saker som definitivt öppnar upp mina tårkanalar:


1. Svenska Hjältar - Varenda en, varje gång jag läser 
2. Att flickan klarade sig och att hunden inte gjorde det - "Hon kommer ihåg att hon sjönk och försökte flyta som en stjärna." Huhuhu..!
3. Lejonet Christian - Makes me cry like a baby
4. Dairy Milk Gorillan - Pinsamt men sant

stupid nice people

Det slår aldrig fel, om man är ute på stigen och springer (och flämtar som vid ett astma anfall för att man eventuellt är lite täppt fortfarande) och möter t ex ett par tanter som är ute och går, så precis när man nästan har sprungit förbi så vänder dom sig om med världens mest förolämpade min i nyllet och skriker "HEEEJ!" Jättearga ser dom ut! Men vadå? Jag brukar väl aldrig heja på främmande människor ute på stan, varför ska jag göra det ute i skogen för? Är det någon oskriven regel? Och eftersom jag redan har hunnit förbi när jag hör  dom så brukar jag bara hinna väsa fram ett "he...ee...ej..." som dom ju knappast lär uppfatta. Den enda som såg glad ut och hejjade i god tid och på ett artigt sätt var en kille som var ute och gick med sin spaniel, vilket stödjer min teori om att hundmänniskor är glada och sympatiska människor. Eller för det mesta egocentrerade medelålders kvinnor. Hela min familj består av hundägande egocentrerade medelålders kvinnor. Men mer om det en annan dag, ska slänga mig i duschen och sen är det nästan dags att hämta kiddo från dagis. See u later

förbannat kallt

Förstår inte hur jag kan ha glömt bort hur det känns när det är riktigt, riktigt kallt! Fram tills nu i helgen har jag bara 'Ååh det är så myyysigt när det blir lite kyligare! Då får man ha fina mössor o svepa filtar runt sig o dricka té och la la la bla tjafs skitsnack' Damn vad jag hatar att frysa... Framförallt igår morse, då jag och E och lilla syster släpade oss ut till Högbo för att titta på alla hundar, då var det inte varmt minsann, frös så att varenda led i kroppen värkte och efter att ha stått stilla ett tag fick jag faktiskt kämpa lite för att kunna böja på knäna och gå vidare. Och så snodde Elias min fina mössa. Dummis.
Alla små chihuahuor bars runt instoppade i tröjor och jackor... Kramhunden Ambra hade nog också velat ha det så, hon har ännu inte insett att hon härstammar från ett gäng stolta jakthundar som gärna var ute i regn och kyla. Åh, saknar min doggis, men hon trivs vare sig med lägenhet eller ett visst litet barn. Trist nog har jag inga bilder på min bebis på den här datorn, så jag tog från Nettan.  Om man letar där hittar man en bild på mig när jag är 15, men det är inte så upphetsande, jag är mig lik :)


Aargh

Hemmet har förfallit, igen. Och kiddo kommer om ett par timmar. Alltså, det är inte det att hon inte står ut  med att det är dammråttor över hela golvet och disk och skit på alla avställninsytor. Det är det att hon på ett par ynka timmar kan göra allt så mycket värre. Så man vill gärna ha en clean start när hon kommer, för att ha en rättvis chans att upprätthålla en balans som gör att soc inte kommer och tar Addis och Malen ifrån oss. Malen är förresten vårt enda husdjur, som bor i ett för litet akvarium. Ett för litet och väldigt skitigt akvarium ser jag. We're screeweed...

Åh, våran husvärd

En sann klippa är hon, trotsar det regnsjuka gråvädret för att klippa gräsmattan på vår innergård klockan 07.30 med en åkgräsklippare som jag först misstog för en asfalteringsmaskin. Pah, no respect for the sysslolösa.

Vad ska det bli av mig då?

Förmodligen så lär jag börja plugga igen, men till vadå? Förskolelärare? Visst, jag tycker om kidds och det var hur bra som helst på Takläggaren, men både utbildningen och praktikten jag hade i höstas har fan gett mig men för livet, jävla psykopater säger jag bara. Uska skulle jag kunna bli, men let's face it, man gör precis samma sak dag efter dag efter dag och av tio pers är typ två tacksamma och resten spottar på dig. Japp... Sjuksköterska går bort av ungefär samma anledning. Barnmorska är ju combon, men... blä. Känner att jag lär hitta på någonting så jag kan gå vidare i livet, annars kommer jag bara ligga i den här soffan, i den här lägenheten, i evigheters, evighet.

Blä

Har fått blåsor över hela tungan, kan inte äta, bara gnälla :'/ huhuhuu

Min Kaka

Sambon är typ så krass och oromantisk man kan vara, men igår när han kom hem så hade han faktiskt med sig den gulligaste lilla bukett man kan tänka sig! Små vita och rosa rosor var det, det värmer att trots att han tycker att det är tjafs med blommor och presenter så vet han vad jag gillar ;) Idag är han hemma med mig, har äntligen lyckats smitta ner honom så att han också får njuta av att tassa runt i raggsockor och p-jays en helt vanlig vardag. Är jag inte snäll så säg.  


Soppa: Yes

Mission completed, blir kycklingsoppa ikväll! Ska bara gulla in lilla gullefjun med en citronhalva och kanske lite curry och sen ska hon få koka en timme eller två och så lite risini... La la lala... *happy happy* Nu lär jag ju vänta med det ytterligare några timmar, men till lunch blir det, ba pa da, färska majskolvar! Gud jag är i kulinarisk extas, dom ska kokas i lite salt vatten och ätas med sjuka mängder smööör. Just det, för sen jag bytte p-piller kan jag återigen smocka i mig vad jag vill utan att något sätter sig på min lilla beniga rumpa. Så kyss den, nu ska jag svulla kolv.

Soppa please

Ligger här med våta drömmar om varm och krämig soppa, typ blomkålssoppa eller kikärtsoppa, eller kycklingsoppa! Ååh me wanna wanna... Synd bara att trökiga Konsum Enen aldrig har hel kyckling... eller hel blomkål heller för  den delen. Så ska jag klä på mig varmt och försöka ta mig till Ica, trots min misär? Missa inte den spännande sopp-följetongen :P

busted


Elias: Adina, brukar Jossan dänga in dig i spisen när inte jag är hemma?!

Kid: Jaa, och steka mig i stekpannan också!





ps. Är dödsförkyld.Igen. Tyck syyyynd om mig Linnéa! ds.

RSS 2.0