trååkit


Addis: Ja har tråååkiit...
Moi: Ja men du vet Adina, ibland får man ha tråkigt (jättepedagogiskt, är stolt över mig själv för den repliken)
Addis: Jaaa...

3 sekunders tystnad

Addis: MEN KANVIGÅPÅSTAN Å HÄMTA LINNA NUNÅNGÅNDÅRÅ!!!!!

ganska jävla taskigt


Att rösta ut en 5-årig autistisk pojke alltså

Gissa om han kommer ha (fler) men för livet. Sen är det nån som argumenterar att man ska tänka på läraren också, att hon bara är människa och kanske inte stod ut med ungen längre. Tjena. Bli inte lärare, som lärare är man inte en individ med känslor, ALLA RÖSTAR: 20 mot 1, minst.

Annars så har vi varit i Storvik typ hela dagen, lilla syster har fyllt 19 och det har varit mer käk och tårta.

Delegerad

Sedär, nu får jag helt lagligt ge gamla människor den medicin dom ska ha. Förut fick jag inte göra det alls, dvs om ingen annan heller kunde fick de oldies klara sig bäst dom kunde typ. Fast då brukade jag ge dom i alla fall. Big no no har jag fått reda på idag. 

Men men, gjort är gjort och nu är allt bra!

Ååh och på vägen hem så hör jag nån som ropar "Josefine! Josefine!" och då är det min favoritlillkille från dagiset jag jobbade på som kommer springandes och är alldeles till sig över att få träffa mig typ. Gud va glad och lite varm i magen jag blev då, trodde inte att han kom ihåg mig faktiskt. Kul att man kan göra intryck

Joy!

Har lyckats med konststycket att få dom massa massa osedda Grey's Anatomy avsnitten jag har liggandes på datorn att fungera! Allt tack vare nån mystisk pryl som blev nedladdad i burken i förrgår, den är magisk, förstår inte hur jag klarat mig utan winrar ^^ (Nej, ingen får skratta åt mig)

Jeje, Grey's Anatomy är min drog, en smörig såsig drog med la-la-love issues och Oh!TheDrama som får mig att typ gråta och kvida av njutning. Där. Beviset på att jag är lite lalalaloony som viss person skulle uttrycka det.

Viss person sitter i andra ändan av vår pyttelilla soffa. För ungefär två avsnitt sen (Det där Izzie berättar för George att George måste berätta för Callie att George och Izzie har haft sex *flämt*) hade vi ett fantabulöst jävla bråk om att mina fötter är iskalla och jag typ råkar nudda honom. Skiitjobbigt då! Kalla fötter! Iiiiiii-landsproblem!

Men vi sitter fortfarande i samma soffa, good one  

motionera mera

image41




Tur att man inte låter en sån fjuttig liten sak som att virra bort sig i skogen inte skrämmer en, sitter och väntar på att La Néa ska komma förbi så ska vi go for it igen. Sitter och pratar med damen i fråga på msn nu, hon börjar bli mer och mer lik sin ömma moder, vare sig hon vill det eller ej. Man ska nog tänka sig för en gång eller två innan man sätter avkomma till världen, för vilket bagage skickar vi med som stackarna egentligen? "fetgener och hängkinder, samt opålitlig"  från Linnéa och mina kiddos.. ja, elias +mig, stackarna kommer ju ha ångest och klösa ur sig ögonen efter dag två. 

Vilse i skogen


Linnéa bangade på att gå promenaden idag, så glad i hågen lallade jag iväg ut i skogen, all by my own. Först ser jag en sidostig med en skylt där det står "Kobron, 0,9 km", men jag svänger inte av där. Ett par kilometer senare dyker det upp en till sidostig där det står "Kobron, 1,5 km". Min logik; om jag går in vid 1,5 km markeringen borde jag komma ut vid 0,9 markeringen, verkar vettigt eller hur? 
Så det gör jag, och efter en stund mynnar stigen ut på en äng. Åååh va fiint tycker jag, växer massa ängsull och är så naturskönt så, men vart tog stigen vägen? Åh, jasså låångt därborta är det glest mellan träden, det måste vara där...

När jag gått ca 10 meter upptäcker jag att "ängen", består av mossa och vatten. Stinkande vatten.  Går jag tillbaka? No no, jag är ju redan dyblöt upp til knäna så det är väl ingen idé, plus att det är lika långt att vända som att fortsätta so carry on...

Att gå över den där jävla ängen tar ca 25 minuter. När jag kommer fram till andra sidan är det inte en stigjävel i sikte. Och när jag går tillbaka är stigen jag kom från spårlöst den borta också. Starting to see my problem?

Ringer Elias som skrattar lite åt mig, säger åt mig att gå tillbaka (och det går ju inte), ber mig hålla honom uppdaterad om huruvida jag kommer hem eller inte samt tillägger att han minsann aldrig går vilse, har lokalsinne som en duva, gammal orienterare minsann. Diiiieee maddafacka.... 

Hur som haver, jag driver runt på den där dyängen och tänker att om jag inte hittat rätt innan solen går ner ska jag ringa SOS, hur pinsamt som helst men vad gör man då? Till slut hittade jag en liten råttstig, och efter mycket om och men kommer jag (unbelievable!) till Kobron! Vilket i alla fall är 9 km hemifrån.

Men nu är jag hemma, är trött och grinig. Så blä, nu ska jag ligga under ett täcke och glo på tv.

mvh/The Survivor

tinky winky! la laa


Är på G idag, har snart röjt upp i sovrummet, något som till och med FN's egen bombsquad skulle dra sig för misstänker jag. Blev sugen på att dra fram teori böckerna till körkortsprovet, vetefasen vart dom är men fortsätter jag städa så kanske dom dyker opp... förhoppningsvis kan jag hitta passet också, passet är bra att ha i många lägen när man känner sig som trettio, men egentligen ser ut som sexton.
Nej men ärligt, körkort vore fint att ha. Inte för att jag tror att vi gå och cykla mindre än vi gör nu, men det vore smidigt att kunna åka och hälsa på släkt och vänner utan att behöva anpassa sig till bussturerna. Vi får se hur det blir, Elias ska göra ett go for it i sommar,  tycker det är bra när karln faktiskt har 9 veckors semester! Sjukt, själv ska jag jobba 9 veckor. Så kan det vara, nu är kaffet uppdrucket och slut så jag ska väl tjoa vidare. Haddee

Back on track

Nu så, nu mår jag mycket bättre. Vad som händer när jag blir sådär översjuk är att jag helt enkelt lägger mig ner och sover en sådär 14 timmar i stöten, vaknar, käkar nudlar och sover 14 timmar till. Funkar prima, vad är det för mening att vara vaken och ömka sig liksom. Fast man blir lite disorienterad efter ett tag.
Jag och bebe ska gå och handla snart, sen ikväll fyller minstingkusinen 15... Jisses jag är äldre en sten


min tur att gnälla

Är förkyld
Allt gör ont
Inget är roligt
Inget smakar

Tur att man har en pojkvän som pussar en tills man mår bättre :)

Néa har dissat mig btw, vet ännu inte riktigt hur jag ska tolka det

Het pojkvän, men gnällig

Elias sitter bredvid mig och pysslar med sitt. Då tycker jag att det borde vara helt accepterar att jag lutar mig mot och klänger lite på honom när han är varm och gosig och jag faktiskt råkar frysa! Inte då, han piper "Gud vad du är kall!" och säger råa och elaka saker som "Men gå och ta på dig en tröja då!"  samt "Trängs inte, Skalle-Pär" (?!)

Bådar inte gott för det är förhållandet inte.

Men men, träffade Néa på loppis idag, köpte en gammal kjol som jag tyckte hade "asien touch", den ska bli typ en kimono åt Addis. Ska bara komma på hur jag ska rita mönstret, men det blir väl en korsning mellan en morgonrock, min omlottsklänning och... en krage kanske? Hmm, sen brukar det väl vara ett skärp, men som sagt ska jag fundera lite på det.  

Köpte en gullig gardin med kappor också, blir klänning åt mig, söndagsrock åt far och eventuellt två par strumpor. Eko och reko!

men va fan

kolla det här huset --> http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/158362
man måste se alla bilder för att förstå den djupare innebörden.
Néa, du ville bo i gbg sa du? Bara att slå till på den här pärlan

Mormor

Vid 11.30 tiden fick jag ångest av att såsa runt i lägenheten med flottigt hår, Elias för stora tisha och urtvättade trosor med osmickrande häng i baken, så jag åkte och hälsade på min allra käraste mormor.
Blir alltid lika chockad över hur glada alla släktingar blir när man hälsar på, speciellt dom äldre då.
Som tack för att jag kom förbi, fikade och lånad symaskinen lite fick jag en bok, fyra blomskott, en handduk och 50 spänn. Fast kära mormor själv sa att hon höll på att dödstäda, alltså rensa bort all skit hon har så vi slipper ta reda på det efter att hon har trillat av pinnen. Det är ju rart... och så.
En annan sak med mormor förresten, hon är den enda som kan skälla på mig utan att jag tänder till och skäller tillbaka. Det är helt enkelt Meningslöst! Så fort man börjar säga någonting hon inte vill höra så tonar hon bara ut tills hon är helt döv. Gotta love her. 

här är en grej

Addis the kidd har ju fått för sig att allas vår Linnéa egentligen heter Emmelie. Tycker det är ganska fair då Néas lillasyster lika envist hävdar att jag heter Sofie. Emmelie kommer från min gamla docka som bär det namnet, men vad tycker ni om likheten gott folk? Samma hår, samma läppar...?

  
        
   

Ok ok!

Jag har inte skrivit i ren lathet, jag erkänner! Ska se om jag har några bilder att ladda upp, törsta ej längre bloggers, ska mata på lite mer här. Back in two seconds. 

Hinner inte

Blir inte så mycket bloggande av när man har hela Sex & the City boxen att ta sig igenom! Love love love Aiiidaaan!
(insert våldsam rodnad och hyperventilering)

Tänkte i alla fall berätta om tre kardinalfel man kan begå när man ska köpa cigaretter åt sin pojkvän och kassörskan är tveksam till om man är tillräckligt gammal. Inte så att jag handlat på den affären det senaste året eller så, men vem håller reda på sånt...

a) Säga; "Bara så du vet har jag inget leg med mig idag!" innan damen i kassan frågat.
b) Säga: "Jag är tjugo, jag loooovar" på ett väldigt fjortisaktigt sätt.
c) Säga: "Jamen det är ju faktiskt inte jag som ska ha dom, det är min pojkvän, du vet han långa skäggiga killen som jämt brukar vara med mig..."

Gissa vem som sagt alla tre inom en väldigt kort tidsperiod idag? *vink vink*

Anyway, lär slita mig från Boxen ikväll, vi ska på Mulligans och ta en stout och se irländska ut ;)

Voj Voj


Jag är tjugo, men brukar mestandels känna mig som trettiotre.

Babycakes är sjuklig, 39,2 grader i feber. Det gör honom beroendeframkallande varm så så fort han rullade bort från mig inatt vaknade jag av att jag frös!

Men nu har vi i alla fall den problematiska diskmaskinen installerad, den har gått varm hela morgonen för tro inte att vi har diskat dom senaste... tre-fyra veckorna... "Men oavsett om vi ska få en diskmaskin borde vi ju diska!" "Luuugn, vi skaaa..."

Såklart

Ungefär 45 minuter efter att jag sänt iväg Elias till Konsum för att köpa bindor dimper den här ner i brevlådan -->

Titta på alla Aladarer!

image34


Har laddat ner "Dinosaurier" till Adina.. Eller vi säger det i alla fall, kan ju eventuellt vara så att det är jag som vill se den. Anyway, har inte hört mer om Podo än, men mor ska komma och plocka upp mig snart. Ove är här och fixar med diskmaskinen. Vet inte riktigt hur det går, svårt skulle jag gissa på med tanke på muttret och svordomarna.

hoppsan podo

Får se hur det går med planerna och kvällen, ringde mor min och hon var på hc med Pontus, han har tydligen åkt på en lunginflammation plus att han har så ont i magen att han knappt kan göra någonting :/
Skulle tro att det har att göra med att han varit i Indien och jobbat dom senaste fyra veckorna.
Pontus är min härliga morbror för dom som inte vet, han som fixar taxi hem åt mig när kvällen är sen och jag är lite kalajs och nyligen gav oss en nästan splitt ny diskmaskin, helt gratis och bara därför att typ. Podo kallade jag honom när jag var liten, typ lika gammal som Adina är nu.
Jeje, får väl höra mer ikväll skulle jag tippa på.

Bernarda!

Tjo hej, ligger nedbäddad bland täcken och kuddar och handukar och väntar på att Lias ska komma ut ur duschen. Funderar på om jag ska pallra mig iväg till mor och far, för ikväll så ska vi ta oss till Folkan och se när lil'sis har sin examensuppvisning, hon har ju tagit sig igenom tre år på teater fgs! Jag är så stolt över henne, min lilla lilla syster. Mm-m.   

Äsch, nu kom Elias och distraherade mig, kommer inte på något mer att skriva.

På tal om Snarl

image33


Néa ligger och snarkar på soffan. Undrar hur mycket stryk jag får för den här bilden?

Snarl

 


Jisses flickor och pojkar, det är ju vår! Undrar om det blir århundradets sommar nu eller om den blir grå och trist och kall. Hmm. Well, som synes hade vi picknick i parken igår! Skulle i alla fall käka fajjitas till lunch, så vi slängde ner allt + täcke + tétermos i en väska och lallade iväg till stadsparken. Värsta familjegrejen ju. Det bästa är att vare sig jag eller Elias någonsin haft picknick, premiär i mogen ålder alltså. Sen sprang Adina runt i typ hela parken och drog upp blommor med rötterna medans vi adults låg och hånglade i solskenet. Idyll.


  

För en liten stund sen på Ica...


image30



Glömde ta en korg vid ingången, baby's asleep och märker i alla fall ingenting. What to do?

Pyret

När lilla damen är trött är hon sååå trött, hon ska ha allt men ingenting duger när det väl kommer till skott. Och att gå och lägga sig att sova så det känns lite bättre? Hahahahaha. Hah.
Älskar lilla godbiten, men skaffa barn och ha på heltid dröjer det nog ett tag till tills jag pallar




babycakes!

Balkongen i kvadrat

image26


image27

Och min tékopp.
Godmorgon

Förresten

Jag tror jag vet vilka som tände på....


Tillbaka i Bloggosfären

image24



Yes, back in black tänkte jag säga, men jag sitter och ser mest väldigt alternativ ungdom ut i gigantiska örhängen som jag fått av Néa och Elias gröna palestinasjal. Oh yeah. Vi for direkt från Storvik till Järbo igår och kom hem nu i eftermiddags, efter en liten sväng på Ikea. Ska fixa bild på den fina bänken vi har på balkongen nu, älsklingen satte ihop den med våld och mycket hjälp (?) av Addis the Kid, den knarrar betänkligt när man sitter i den, men det är för att alla skruvar och sånt som håller ihop den är böjda och itvingade. Maken till omöjlig Ikea-bänk!   

RSS 2.0