Glad Alla Helgona!



Kan ju vara någon dag i förväg, men jag har ingen koll så vi säger så... Det är inte så livat här på bloggen, men nu finns det sina anledningar. För att göra en lång historia kort så har E fått kicken (han ville ju vara hemmaman iofs men ändå då) och vi sitter och försöker deala med hur vi bäst ska klara oss på i bästa fall halverad inkomst. Idag gjorde vi till exempel fudge som blev jätterinnig och som vi åt med sked ur formen. Det ska nog bli bra ^^

Vi får se

Om han vore min hemmafru

Imorse vaknade jag helt utvilad och omörbultad av att E lätt knackade på dörren och kom in med en bricka med ett tänt ljus, kaffe och smörgås. I bakgrunden hörde jag hur det välartade barnet snällt lekte i vardagsrummet. E kysste mig lätt på pannan, gläntade på morgonrocken och sa med djup, allvarlig röst:

Alltså, om du bara fixar ett jobb och låter mig gå hemma kan du få det så här varje dag!


Stickblogg för Sandra



Steg 1 Lägg upp ca 60 maskor, eller så många maskor att den blir så lång som du vill ha den. Mössan stickas på tvären se, och bara rätstickning. Räta räta räta

Steg 2 Sticka två varv

Steg 3 Nu kommer det fina i mösskråksången. Sticka nästan hela varv 3, men när det är 6 stycken maskor kvar på varvet så vänder du och börjar på varv 4. Låt dom 6 ostickade maskorna sitta kvar på stickan. Sticka varvet ut.

Steg 4 När du är på varv 5 vänder du när det är 7 maskor kvar.  På varv 7 vänder du när det är 8 maskor kvar. Etc. Du förstår poängen :) Fortsätt med att vända 1 maska före föregående vändning 18 gånger.

Steg 5 Vänd sedan 2 maskor före föregående vändning 4 gånger.

Steg 6 Nu stickar du över alla maskor i 5 varv 

Steg 7 Upprepa steg 3,4,5 och 6. Tre gånger!

Steg 8 Maska av och sy ihop! Ta da

Såsy

Vilken helylledag, var ute nästan hela förmiddagen i gråblåsten... Far, syster och farmor kom förbi en sväng vid lunchtid och hintade om att dom ville ha kaffe genom att vifta med en jättepåse vaniljbullar som dom hade plockat upp på Berglunds, så det fick dom förstås.
Sen ut igen och möta upp Jocke och Elin vid någon pikant liten loppis som låg uppe vid Valhalla, I had no idea, är inte så hemma i min hemstad kan man väl säga!
Väldigt skönt med en kravlös helgdag, att vi inte behöver göra ett skit eller måste åka och hälsa på någon. Det enda kravet just nu är väl att jag måste laga någon form av middag (skippade lunchen och mättade kiddo med lördagsgodis istället, whoopsy) och det enda jag är sugen på är ris och obskyra mängder sås. Något så sjukt sugen faktiskt. Men det lär väl vara något mer... Blomkål kanske. Jeje, off to my mission

ps. Sandra dear, lägger ut stickningen snart ds.

Alla hästar är inte hemma i stallet

Vaknade tidigt tidigt imorse av att Addis ligger och ropar "Jossiiii!!" högt och ihärdigt från sitt rum.
Så jag kliver upp, sätter henne på pottan, gör välling och bär sen in henne i stora sängen där vi strax somnar sött.
Vaknar sen igen av ett nytt "Jossiii!!" följt av lite uppgiven gråt, inser att jag inte alls klivit upp utan bara somnat om och drömt att jag gjort ovanstående. Masar mig upp... 

Egghead

Träffade mor min en sväng igår, visade henne en bula jag har fått i bakhuvudet som gör nåt för jäkla ont om man råkar komma åt den. Min mor uskan sa såklart att åkomman är dom ärftliga Hedlundska bulorna. Och så la hon till lite smånöjt att den kanske skulle bli som mormors knöl, "se upp om den börjar växa!". Mormor gick omkring i ca 5 år med en knöl stor som ett ägg mitt på huvudet, den stack upp genom håret och var alldeles vit och mjuk och läskig... urk...   
Se upp dom den börjar växa förresten... Näää det är ju bara en ond liten knöl jag har i huvudet! Det är nog inget farligt, inte hjärnbråck eller så.


Att göra

Igår hade jag mål och ambitioner, idag är jag en soffliggare. Så kan det gå. Vad som skulle behöva göras:

x  Diska berget av disk

Tvätta barnets kläder

Lägga ut auktioner på tradera

Ringa syokonsulenten på komvux

Ringa arbetsförmedlingen

Dammsuga

Among other things då, finns ju självklart alltid något att göra men det här vore bra om det blev gjort idag. Fan. Min karaktär är ju inte berömd precis.


no sleep must not cry

Var helt jäkla omöjligt att somna igår. Ni vet när man ligger och stirrar ut i intet ett tag, känner att man börjar slappna av men det är så varmt/kliar/obekvämt så man måste lägga sig på ett annat sätt, och vips så är man klarvaken igen och ligger och funderar på döden och ekonomin. Så var det för mig igår.  Och några minuter efter att jag väl somnat så kommer Lilla Spark & Slag AB såklart intraskandes med sin lilla kudde under armen och tränger ner sig mellan sin far och mig, och påbörjar nästan genast någon form av nattlig gymnastik där hon petar mig i öronen med sina tår och sakta tränger mig mot kanten. Och när jag väl lyckats manövrera ner barnet på golvet (där det ligger en madrass, no worries!) så slänger E ut sina 1,90 centimetrar över hela sängen, så jag får i alla fall ligga och blåhålla i sängkanten för att inte ramla ner. Och väl där, så började jag tänka på ekonomin och döden igen.

Så idag är jag trött så trött. Och har ont i armarna...

Tipp tapp

Midnatt råder, alla sover... Eller hubb och kiddo i alla fall.

Och jag sitter mol alena, som alla andra kvällar .

Funderar på vad jag ska hitta på.

Den goda gärningen

Träffade Teräs på stan idag, hon hade svurit på att det fanns ett fik öppet någonstans, men det visade sig vara fel. Så när vi som bäst går runt och letar efter ett öppet matställe ser vi ett fyllo som kastar sig över varenda människa och skriker "Du är ärlig, säg att du är ärlig du!" vilket ju bara resulterade i att folk tog långa omvägar runt karln.
Hur som haver stannade vi och pratade med honom, och det visade sig att han behövde en taxi hem eftersom hans mobil var trasig, så T. håvar upp sin och ringer och beställer en. Mannen gick och satte sig vid krysset och ojjade över att ingen hjälpte honom, och skulle det inte komma en taxi snart? Så vi sa att jo, det kommer en taxi snart, sitt  här och vänta bara.

"Va, vad säger ni...? Kommer det någon taxi eller?" säger han.

"Jo, det kommer en taxi snart. Sitt här och vänta." säger vi då väldigt klart och tydligt.

Då blir han tvärförbannad och skriker att han fan inte är förståndshandikappad, och jag och T. kan dra åt skogen och gå och lägga oss.  Så jeej vad roligt det är att hjälpa sina medmänniskor. Jag bara hoppas att vare sig jag, någon jag känner eller mina framtida barn någonsin kommer att bli alkoholiserade och förvirrade människor som folk inte ser i ögonen och undviker.

Drunkie

Japp, tillbaks hemma efter en vända, en vända där både cider och öl och en mystiskt sur drink har slunkit i allteftersom. Först hem till Eira, där morsan blev grinig och agerade väldigt sårat gentemot mig pågrund av att jag hade klippt mig hos en annan frisör. (Hur kunde du låta någon annan än mig göra det? Har du råd med sånt du?) Hoppas det går över, hon sa att det var OK men min familj är ju hyfsat långsint...
Sen skjutsade Morbror raring mig och hubbien till Mulligans, Jimmy & co spelade där ikväll så vi sprang in och sa hej och bjöd hit dom. Jimmy var så jädra packad redan, so who knows...
Och så vidare till pubben, men E ville inte vara där mer när d shebeast med possey kom, så vi joggade hem. Japp, tant & farbror, kalla oss tant &farbror. Hm, short update om läget bara, nu ropar grabben i soffan att jag ska komma och krama honom, så det ska jag väl kunna unna han.

So long så länge

Livskris? Anyone?

Titta, ser ni den jävla röran där till höger? Det är resterna av min garderob, jag har rivit ut allt på sängen och slängt och hängt undan en massa, och ändå är det ju en hel del kvar, kan man väl milt sagt säga. Och nu har energin tagit slut också, så jag vetefasen hur jag ska kunna pressa in allt det där igen. Men till saken då, är det någon mer än jag som misstänker att jag kanske har en liten livskris på G? Först och främst har jag ju klippt av mig mitt tjocka, blonda svall som väl har varit mer eller mindre mitt signum under dom senaste 8 åren. Och nu har jag börjat gå igenom mina tillgångar, rensar och slänger som jag aldrig har gjort förut. Skiter fullständigt i om den och den tröjan är jättebra att ha när man ska ut och fjällvandra eller om den klänningen kommer sitta jättebra bara jag går ner 29 kg typ. Bort bort bort med allt. Eller ja, uppenbarligen inte allt då, hrm *sneglar på sängen*

Men är detta något jag ska oroa mig över? Kommer E sitta löst snart? Kommer jag börja ägna mig åt frigörande afrikansk dans närsomhelst?  Hjälp

Ihihi

Smink smink... Har just köpt på mig lite mer efter att ha slängt bort en hel drös med gammalt, efter snart två år som sambo har jag så gott som totalt glömt bort hur roligt det är att göra en riktigt snygg make up på sig själv. Anstränger mig inte för någonting now a days verkar det som, t om när jag ska ut brukar jag bara dutta på lite eyelines och mascara. Kanske blir en liiten uppgång nu ett tag, time will tell.

Är för övrigt purken på E, han spelar wow på jobbet och rådissar mig på msn, är det så man behandlar en ensam snygg tjej en fredagkväll? ey?

oh my...



Haha, vägra ta bloggbilder på allvar! Nej men seriöst, nu kan ni också passa på att beundra min gröna favoritögonskugga som varit bortglömd ett tag samt dito klarblå nagellack som jag fick av Länean förut, det matchar t om badrumsdraperiet! Gick nämligen igenom mina överfulla make-up bags idag och hittade mycket gammal skit och lite nostalgi. Allt i en av dom var till exempel helt övertäckt med det rosa glittriga rouget jag hade när jag äntrade krogar och hemmafester back in the days. Inte mycket kvar av det nu dock, så det for i soporna.

Gissa vart jag hittade kamerasladden då? I vår nersuttna soffa såklart. Hittade även x antal pennor, ett par hängslen, mycket mycket gamla popcorn och en sticka. Men inga pengar, inte i våran soffa inte :)

stackars j, alldeles


looonely...


Känner mig något alldeles enormt sällskapssjuk. Men trött. Och tråkig. Skulle ha gått på bio med lil'sis men det blev inte av, och då ville jag inte gå själv, men i efterhand ångrar jag mig. Finns det något bättre att sitta i biomörker när det regnar ute och man har en bytta varma popcorn i knät? Ska tröstpoppa lite egna, titta på Heroes och vänta på att babe kommer hem och gosar om mig.

Käck

Tro't eller ej, mitt nya hår och jag fann varandra nästan omedelbart. Självklart har kamerasladden virrat bort sig igen så jag kan inte lägga upp någon bild at the moment, men jag lovar att det kommer en fräck sådan sen!

Hilfe

Jag ska klippa mitt hår imorgon, snacka om ångest. Mitt hår och jag har minst sagt en väldigt komplicerad relation till varanndra, med början då min mor klippte av mig allt i början på lågstadiet vilket resulterade i att dom andra barnen kallade mig missfoster *snyft*, och sen har det också gett mig nycklarna till pojkarnas omklädningsrum en gång, och ja... Mitt hår och jag har gått igenom mycket. Inte så mycket på senaste tiden dock. Så nu, *djupt andetag* är det dags att göra någonting åt det. För att hantera min separationsångest gjorde jag ett farväl kort:





 

Gimme head with hair
Long beautiful hair
Shining, gleaming,
Streaming, flaxen, waxen

Give me down to there hair
Shoulder length or longer
Here baby, there mama
Everywhere daddy daddy

Hair, hair, hair, hair, hair, hair, hair
Flow it, show it
Long as God can grow it
My hair

Hair, hair, hair, hair, hair, hair, hair
Flow it, show it
Long as God can grow it
My hair

Oh say can you see
My eyes if you can
Then my hair's too short

Down to here
Down to there
Down to where
It stops by itself

They'll be ga ga at the go go
When they see me in my toga
My toga made of blond
Brilliantined
Biblical hair

My hair like Jesus wore it
Hallelujah I adore it
Hallelujah Mary loved her son
Why don't my mother love me?

Hair, hair, hair, hair, hair, hair, hair
Flow it, show it
Long as God can grow it
My hair, hair, hair, hair, hair, hair, hair
Flow it, show it
Long as God can grow it
My hair 

Finska?

Kommer man från schweiz låter det som om man bryter på finska när man pratar svenska, apparently. Det är ett program om utbytesstudenten på gamla hederliga SVT, UR teve offcourse, alla ungdomars ledstjärna. Minns att när jag pluggade franska på högstadiet så hade jag några vaga drömmar om att jag skulle flytta ut till franska landsbygden en dag och börja röka och bära scarves varje dag. Sen lärde jag mig bara att böja suis och sés och ja, drömmarna havererade.

Bara lite appropå så pratade jag med johan på msn igår, han hade precis insett vilken pinsam brytning svenskar har när dom pratar engelska... Jag säger bara; Göran Persson, vilken representant.


Något nytt

* Grab the nearest book.
* Open the book to page 56.
* Find the fifth sentence.
* Post the text of the sentence in your journal along with these instructions.
* Don't dig for your favorite book, the cool book, or the intellectual one: pick the CLOSEST.

You know the drill: kopiera. Gör. Klistra in i blogg
Okej, min mening blev...tam ta da...

"Inte ens en spåman" ur Tehanu

Jaha, det var ju inte en så jäkla upphetsande mening... Fåniga grejer... Bättre lycka ni andra!

Ingen idé att planera

Haft riktigt trevligt i helgen faktiskt, groggat och grejat. Fast fredagen var ju lame, vi fick en bra start och skulle ha lite moget umgänge, dricka sprit utan att bli för fulla, umgås och snacka och så... Men eller hur, kiddo somnade halv nio, E gick och la sig klockan nio och eftersom jag blir så deprimerad av att sitta i ett kök och dricka sprit själv så föll jag för grupptrycket och la mig jag också... Tant och farbror kan ni kalla oss.
Addis drack inte grogg, misstolka mig inte

Sjukt taggade inför att hitta på något till helgen, men så visar det sig att kussen fyller år och ska firas.

Kan man skippa det? Känns inte så, hon bor inte ens i trakten längre så det är ju sällan att man träffas.

Whine whine, har inget vettigt att skriva.  Men jag måste visa upp grishunden vi träffade i lördags hos david, älsklingen är såld och jag är charmad jag med, måste väl medges.



Mean kid

Addis är en av dom taskigaste ungar jag känner. Igår skulle vi ta bussen till Storvik, och det är proppfullt på bussen pågrund av alla kids som ska hem från skolan såklart. Men eftersom en barnvagn inger respekt så fick vi mittensätena för oss själva. Efter några hållplatser kliver en mager liten kille på och han står och ser lite ledset på alla upptagna platser, så god som jag är makar jag på min väska så grabben får sitta. Addis blir skitgrinig och börjar blänga på killen, blåser upp kinderna mot honom och putar med läpparna och ser ut som ett ilsket marsvin ungefär. Och när han lite skyggt tittar tillbaka slår hon händerna för ögonen och skriker, jättehögt: "Sluta titta på mig!! Jag tycker inte om när du tittar på mig!!"  följt av hon teaterviskar "Jag tycker inte om den där pojken alls!" till mig. Visste inte vad jag skulle säga, så jag sa väl typ Mhm och undvek ögonkontakt. Fast egentligen är jag lite stolt. Klart ungen ska värna om sin integritet. Fast det hon värnade mest om var väl att vi skulle ha platsen för oss själva. Men det låssas vi inte om nu...

Highlife



Japp, sessan är på plats, nu är det highlife en vecka framåt. Härligt.

Jodå

Jag lever. Fast igår var inte roligt, låg i sängen i ca en timme (en låång timme) med skitont i magen, ryggen och huvudet innan det släppte och jag somnade in som en bebis. Har inte en aning om vad felet var, misstankarna riktades först mot tomatsoppan, men jag vet inte jag... :/ nMår hur som haver bättre idag, vilket väl är tur eftersom jag har hur mycket som helst att göra. Ringa svärmor,  totalstäda lägenheten, fixa med arbetsförmedlingen, baka tre tårtor och köpa present, för yes, babycakes fyller år imorgon. 

Eller ja, det är väl bara 5 saker jag måste göra.

Men eftersom kiddo, a.k.a "Ja-ag vill hjälpa till!" kommer hem till oss idag kan vi räkna det som det dubbla tycker jag.

Aa-aj

Jäklar vad ont i magen jag har. Alltså fy fasen det här är inte ens mensvärksroligt vad ont i magen jag har. Kan vara tomatsoppan som stått i kylen i en vecka och som såg lite lustig ut när jag tog fram den,,, Aaj nä det här går inte lär väcka elias...


Hehehe

E står i badrummet och tjuter över att jag har besudlat varenda en av hans engångsrakhyvlar med kvinnohår. Jag säger bara att han visste mycket väl vad det var han gav sig in på när han blev ihop med den hårigaste kvinnan på den här sidan Dalälven.




Middag med pops o mor

Farsan ringde igår och muttrade att han hade så mycket mat hemma, så om vi ville så fick vi väl komma på middag eller lunch någon gång i helgen, eller så,,. Haha, gó är han farsgubben, så vi ska dit ikväll. För första gången på ett bra tag utan att barnet är med, känns lite mysko måste jag säga. Jag har blivit så van vid att varje gång vi ska hälsa på någon eller åka någonstans så är hon med, bara för att det blir lite roligare då. Och veckorna vi är utan henne går snabbt och veckorna vi har henne går ännu snabbare. I den här takten kommer jag och E. vara 40+ på ingen tid alls.  

Vad händer?

Jag släpade mig ut i regnrusket i alla fall och det är hur mycket bilköer som helst där ute i city, Ica bestod i stort sett bara av en pulserande folkmassa så för att få tag i det jag ville ha var det bara att vända sig mot ungefär rätt riktning och försöka flyta med. Börjar lågkonjukturen imorgon eller? Heller är jag blind och bortskämd av att kunna gå och handla precis när jag vill egentligen, det kanske bara är klockan 16 en fredag.

Pess

Jefla trökväder. Arbetsförmedlingen kan kyssa mig därbak, varför säger dom att det ska gå jättebra att boka tid via hemsidan när det är helt jävla hopplöst? Varför kan jag inte vara arbetslös och få behålla min värdighet?! Why God!? Tell me! *faller ner på knä och sliter kläderna i trasor* 
Och det pissiga vädret hindrar mig från att gå och handla, och stressen över att jag måste ha en tid på af innan tisdag hindrar mig från att göra något hemma. Urrk. 

Waaa

Mitt miffo gick för en stund sen, och jag saknar henne! Kom tillbaka Linnéa, det låter som om det är någon i skogarderoben som försöker ta sig ut därifrån! Det kan ju iofs vara grannen som dunsar i väggen bredvid, men varför ta chanser? Miffo I miss you!!

Jag städar och städar

To save my marriage... oh yes oh yes...

En tröst är ju mina fantastika nya byxor, toookhög midja och hängslen, det blir ju inte skönare alltså

Hm, the kamersladd är borta, igen. Men dom måste ju visas



You see? Aaaamazing

RSS 2.0