Ppffh

Mycket kvalitativa program på barnkanalen må jag säga... Madicken är mest tragiskt när man ser det ur vuxenperspektiv. Ska bylta på kiddo och ta en rask promenad i finvädret, bra för henne, bra för mig

å nu då

Hemma med Adina idag, hon är hängig... Skulle ha följt med mor min till Gysinge men hon ringde och ställde in. All tvätt och all disk är omhändertagen, jag vågar inte dammsuga för då kanske barnet vaknar och kräver uppmärksamhet av mig, so what to do now?


Hat hat hat

Grr vad arg jag är på alla jävlar som åker buss! Antingen är det pensionärer eller högstadiekidds, och ingen kan tänka sig att lyfta på arslet för någon eller någonting. Typ som när jag själv ska ta mig från Storvik till Sandviken med Addis i barnvagnen. Självklart kommer Falun-Gävle bussen, det stora fanskapet med dom måånga branta trappstegen. Eftersom det är omöjligt att dra upp vagnen med ungen i lär jag lyfta ur henne först, varpå hon får panik och tror att jag ska överge henne så hon klättrar upp på min arm samtidigt som jag ska försöka lyfta/skjuta framåt/uppåt vagnen i typ 90 graders vinkel. Och eftersom nya barnvagnen är jättebred fastnar den naturligtvis på vartenda jäkla trappsteg, det tar väl fem minuter innan jag toksvettandes kan sätta fast den och gå och betala. Och alla slöa jävlar på bussen tittar likgiltigt och t om irriterat på mig! Jamen ursäkta, tänk vad mycket snabbare det hade gått om någon hade rest sig och lyft lite framtill, men nej nej nej.... Samma sak när jag skulle kliva av naturligtvis, fast med skillnaden att jag då typ sparkade ner vagnen för trappan för att jag kände mig så stressad, och då trodde Addis att jag var arg och började storgråta...osv.
 Är det så förbannat svårt egentligen??

Mintig fräsch

Jääklar vad skönt och friskt och härligt det var ute in da woods imorse då, stack iväg direkt efter att jag hade lämnat Addis på dagis, och det var klart och kallt fast solen sken. Jag är nog en höstmänniska ändå, eller jag älskar i alla fall den här tiden på året när det bästa av två årstider mixas ihop. Det värsta är väl att lägenheten blir kall och ruggig, ett pris vi får betala för att det är svalt och skönt på sommaren skulle jag gissa på.
Snickarna utanför gör mig nojjig, sitter nämligen med ryggen mot fönstret, så det känns som om dom kikar en över axeln.

Here we go

Japp, större delen av dagen har jag suttit på arbetsförmedlingen och häckat med mina medarbetslöshetskorpar. Krax krax vilken tiiiid det tar, krax krax det är så seeegt, försäkringskassa, krax, biiidraag, krax krax...
Slapp undan med en timmes väntan och sen var det bara att grabba en IDMatris & springa mot kullarna ungefär.
Suck, vad fasen ska det bli av mig...? Ska pallra mig iväg till jobbet och be att få ett Arbetsintyg i alla fall, ett steg i rätt riktning. Och så är det dags att hämta pyret snart, då ska vi gå upp på stan och leka lite, det blir skojjigt :)

Sugarmama

Hej hopp, gissa vem som är arbetslös och ska lämna kiddo på dagis hela veckan, Japp, undertecknad. Haha vad paffa ni hade blivit om jag hade skrivit att det var Elias... hehehenje... Hm. Anyway. Har börjat förfalla till nivån när jag häller socker och smör i det stackars barnets välling för att det vägrar äta frukost och det enda vi har hemma är äcklig pulvervälling som barnet också vägrar äta. Jisses, det kändes lågt faktiskt, men hur mycket kan det skada egentligen? Det händer ju inte precis på daglig basis, och ni kan väl förstå hur mycket alla dagisfröknar skulle hata mig om jag skickade dit ett hungrigt barn? Stressad var jag också, men det var ingen idé tydligen för i vanliga fall börjar lilla damen nio, vilket vare sig jag eller karln hade någon aning om.
Så dagen ska spenderas med att bland annat läsa på om dagistider, me so confused, känns som hela varannanveckas systemet blir screwed up redan första dagen =/
Men först ska jag snöra på mig dojorna och ge mig ut på mitt konditionsuppdrag, har i alla fall ingen lust att sitta hemma när det är byggjobbare utanför fönstret... igen. So long.

Aww I did it again

Okänt antal Staropramen slank ner igårkväll, trots inlägget jag skrev häromdagen! Stämningen var ju i och för sig på topp, men mina dagen-efter får bara lägre och lägre standard har jag märkt. Mummel mutter gnäll. Gått på stora alvedonkuren idag eftersom kiddo kommer hit runt fyra-tiden, och hon dras verkligen till svagheter, I swear.
Haha, en kille frågade igår om det var sant att jag var gravid, för det hade gått rykten om det i våras?! Gissa om jag blev paff, sa att jag inte var på smällen och frågade om han inte tyckte att jag drack lite väl mycket öl för att vara preggo. Jo, han hade väl undrat lite över de... hahaha. Sjukt, sen visade sig att det är Cakes som sprider ryktet för att jävlas med dom som inte vill ha barn, makes no sense at all...
Jeje, sitter o slöglor lite på Project Runway, bögfaktorn är på topp, me likes!

Alltså

Tror jag ska bli en riktig liten hurtbulle, vara ute och springa en massa i alla väder och käka hemmagjord müsli varje morgon (för det gör hurtbullar i min lilla värld i alla fall). För som The Miff sa igår, vad gör man hela dagarna när man inte har något att göra? Man sover, lagar mat, äter maten, promenerar och sitter vid datorn. Alternativt byt ut dator mot att sitta och titta på Rachael Ray och sticka. Då kan jag ju också passa på att vara äckligt sund och skryta om det och göra alla andra irriterade. That's the plan.
Har tagit ett steg i rätt riktning och joggat loss lite på morgonpromenaden, problemet var väl att efter 50 meter började jag flåsa som ett pervo och efter 100 höll jag på att bryta ihop av magsmärtor. Men smärta, it makes you feel alive!

Cash & Tea

Sitter och sippar på en stor kopp med Earl Grey (i brist på kaffe), tittar på regnet och lyssnar på en gammal Johnny Cash skiva. Det känns väldigt, väldigt deja vu av någon anledning som jag inte kan komma på riktigt. Irriterande. 'Eyy vart känner jag igen det här från?', inte undra på att jag känner mig gammal.  
Hade tidernas mest onödiga gräl för någon timme sen med Elias, jag anklagade honom för att ha haft sönder radion i köket (hatar när det inte finns något bakgrundsljud i lägenheten) och han förklarade gång på gång att han omöjligt kunde ha gjort det, men gav jag mig? Haha no no... Samtalet slutade väldigt hetskt kan man säga. Och vet ni vad det allra allra värsta var? Gud jag kryper ur skinnet vad jag skäms. Halvvägs genom samtalet såg jag att sladden till radion inte satt i...  And I just kept going.
Haha ska spela stencool och låtsas att jag fixade radion. Eller krypa till korset och erkänna. Risken finns ju att han läser det här någon gång. Hehehe love you kaka.

More of Nojja

Uff, svärmor kommer förbi efter lunch. Hon ska ta upp beställningar ur LaRedoute-katalogen från oss för det blir billigare så, hon har någon rabatt blaha etc. Och det är ju trevligt. Misstolka mig inte nu, jag är väldigt förtjust i min svärmor. Om jag bara inte kände den här enorma pressen att nu måste det städas städas! Och moppas. Och skrubba rent toaletten och badkaret så att de glänser, utifall hon skulle kika in där. Alltså, den som inte har träffat kära svärmor kan inte förstå, hon har så snyggt och framförallt rent hemma hos sig, som om någon inredningsblaska ska komma vilken minut som helst och plåta. När det är normalstökigt där håller hon på att förgås för att det är så stökigt. Så gissa om hon får stora tysta dåndimpen när hon kommer hem till oss...
Back in the days, har Babycakes berättat för mig, brukade hon låsa in sig på badrummet och städa toaletten när hon var på besök hos honom. Och mer än en gång har hon dragit fram dammsugaren när hon kommit hem till oss också, tills jag fick damp på det hela och bad henne lägga av. Vilket hon gjorde, men man vet ju vad hon tänker när hon kommer hit. Så undan med disken och fram med dammsugaren, jag har väl ca tre timmar på mig...

Nojja


Alla är väl mer eller mindre paranoida med jämna mellanrum. Min vanligaste nojja är att folk som jämt är jättegulliga mot mig och som jag tycker väldigt mycket om egentligen hatar mig i hemlighet och skriver elaka inlägg om mig i forum och sprider hemska rykten, eller att någon har hackat min dator och sitter och tycker att jag är jätte jättepinsam som är på sidor som familjeliv och knitty. Och det är ju sannolikt. Och så.
Men när jag är riktigt i farten så är jag faktiskt helt säker på att jag är den enda människan i världen, och att alla andra är typ robotar som kan läsa mina tankar. Oftast när någon säger något som jag gått och tänkt på eller vet något jag trodde bara jag visste. Jag är ett sjukt experiment och Truman Show är en parodi på mig och alla robotmänniskor skrattar lite i smyg för att jag inte förstår. Ho ho ho! Då känner jag mig lite galen faktiskt.
Eller...?

Åh, minnen


Häromdagen var vi ut förresten, hände både behagliga och obehagliga grejer men det jag kom att tänka på var att jag svepte tre stycken koskenkorva nordic berries shots. Gud, fråga mig inte varför men det var väldigt vettigt just då. My aim is to please. Självklart slutar då kvällen med att jag storgråtandes sitter inne på toaletten och häver ur mig rosa skum med smak av nordiska bär, precis som förr i tiden fast då var det ju cider 'skogsbär'. Tillbaka fyra år i mognadsutvecklingen på ett litet kick.
Men herregud why undrar jag i efterhand. Jag är för gammal, jag pallar inte. Och jag vet att jag bara är tjugo och antas (i alla fall av mina forna arbetskamrater) vara ute och festa onsdagfredaglördag och gärna lite på söndagen också. Sure, det kan jag väl. Men det är ju aldrig roligt om man nu inte blir riktigt full, vilket lätt blir för full, och sen... ja ni vet.
Visst kan jag gå ut o bli dyngrak, men helst bara någon gång var tredje månad på sin höjd.

Time to Celebrate!

Idag är Internationella Bada Med Din Partner Dagen, enligt the sambo i alla fall. Jag hakar på, fira ni också!

mörka moln

Bara för att jag gnällde om att det var höst igår har det varit strålande solsken och 23 grader på balkongen, men nu alldeles lagom tills att jag ska gå och jobba börjar mörka moln rulla in över horisonten. That's my kind of weather. Efter idag har jag bara två pass kvar på schemat, och sen är jag officiellt arbetslös igen. Spooky. Tur att min pojkvän ställer upp, han antyder att det ska bli skönt att det äntligen kommer vara någon i hemmet som förstår sig på tvättstugan. Ska piska han med JämO när jag har tid över.  

Stilmiss

Hemma igen, återigen iförd t-shirt. Hade klätt mig väldigt sobert och elegant, alla andra hade t-shirt med roligt/gulligt tryck och jeans. Anser dock trots majoriteten att det var dom som hade gjort en stilmiss, inte jag, you can never go wrong med att se lite proper ut ;) Naj, nu ska det drickas te och kolla på Avatar. Alla kollar på Avatar. Till och med min mamma kollar på Avatar.

Baby Jesus is here!




Ja, ingen har väl lagt märke till den plötsliga hösten utanför fönstret antar jag... uff, orkar inte engagera mig i någonting idag, det blir slöa o slappa och käka på church street ikväll.

Linnéa ska slagga hos oss i helgen, det blir bra de! Antingen ska hon få vara vår personliga barnpiga, med en såndär svart strikt klänning. Då får hon sova på en madrass i barnkammaren och kliva upp tidigt och tillreda välling och roa barnet när det vaknar så att Far och Styvmor får sova vidare. Eller så min personliga favorit; Vi bygger upp en julekrubba i vardagsrummet med vise män, åsnor, belysning och hela grejen och så får Linnéa sova i krubban och vara Jesusbarnet i installationen. Också very classy. Fast lite fel tid på året tyvärr.


Hmm, men cityfesta lite i helgen då kanske?


RSS 2.0